Властите в Непал забраниха китайската социална мрежа TikTok. Мотивът е, че съдържанието

...
Властите в Непал забраниха китайската социална мрежа TikTok. Мотивът е, че съдържанието
Коментари Харесай

Заради нарушаване на социалната хармония: Непал забрани TikTok

Властите в Непал не разрешиха китайската обществена мрежа TikTok. Мотивът е, че наличието ѝ " е нездравословно за обществената естетика ". Решението идва дни откакто страната вкара ново предписание, изискващо представителите на социални мрежи да основат офиси за връзка на нейна територия.
TikTok, която има към милиард консуматори месечно, към този момент е лимитирана в няколко страни, в това число Индия. А по-рано тази година Монтана стана първият американски щат, който забрани приложението, до момента в който Народното събрание на Обединеното кралство го спря от своята мрежа.
Министърът на връзките и осведомителните технологии Реха Шарма разяснява пред медиите, че платформата популяризира злонамерено наличие. Тя добави, че " възбраната ще влезе в действие неотложно и телекомуникационните управляващи са инструктирани да изпълнят решението ". Повече от 1600 случая на киберпрестъпления, свързани с приложението, са регистрирани през последните четири години в Непал, съгласно отчети на локални медии и управляващи.
TikTok беше обект на наблюдаване от управляващите по целия свят заради опасения, че персоналните данни на потребителите могат да бъдат предадени на китайското държавно управление. Компанията-майка на обществената мрежа ByteDance отхвърля тези обвинявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР